Altın, Enflasyon Verisinden İstediğini Alamadı

0
102

ABD’den gelen Temmuz ayı enflasyon verileri, altın piyasasında hareketlilik yarattı. Tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda %3,2 artış göstermesi ve aylık enflasyonun %0,2 olarak kaydedilmesi, piyasalardaki beklentilerin altında kaldı.

Bu veriler öncesinde ons altın 1.922 dolar seviyelerinde fiyatlanıyordu. Ancak enflasyon verisinin açıklanmasının ardından 1.930 dolar seviyelerine yükselse de tekrar 1922 dolar seviyelerinin de altına çekildi ve dalgalı bir seyir izledi.

Dr. Artunç Kocabalkan ile enflasyon verisinin değerlendirildiği canlı yayında, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, “Altın, Fed’in faiz artırımı gündemden kalkarsa, bu iş bitti denirse rahatlayabilir. Ancak bunun için henüz erken” dedi.

Aynı yayında, Ekonomist Murat Aysan da “Bu verilerden altın istediğini bulamadı” kısmında hemfikir.

Uzmanlar, ABD enflasyon verisinin altın fiyatları üzerindeki etkisini değerlendirirken, Fed’in faiz artırımı gündemden kalkarsa altının rahatlayabileceğini belirtiyor.

Commerzbank ekonomistleri altın fiyatlarının sonbahar boyunca yön arayacağını ancak yıl sonuna doğru yükseliş göstereceğini öngörüyor.

Bankanın tahminlerine göre, altın fiyatları yıl sonuna kadar 2.000 dolar civarında seyrederken, 2024’ün ilk çeyreğinde ortalama 2.050 dolar civarında olabilir. Analistler, Fed’in faiz oranlarını düşürmesi durumunda altın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.075 doları aşabileceğini vurguluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz