Rusya-Ukrayna Savaşında Yeni Gelişme: Kırım’da Askeri Kampta Yangın

0
124

Kırım Valisinin dün açıklamaya göre, Kırım’ın Kirovsk bölgesinde askeri kampta yangın çıktı. Yangın nedeniyle 2 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Yangının neden çıktığı konusunda bir bilgi verilmedi.

Rus istihbarat servislerine bağlı Telegram kanalları ve Ukrayna medyası, Ukraynalıların gece yaptığı hava saldırılarından sonra mühimmat deposunda yangın çıktığını açıkladılar.

Reuters’tan yapılan açıklamaya göre, haberlerin doğruluğu teyit edilemezken, Ukrayna’dan da konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Yangından iki gün önce, Kırım’ı Rus anakarasına bağlayan köprü patlama neticesinde yıkılmıştı. Moskova olayla ilgili olarak Ukrayna’yı suçladı. Putin, bunun intikamının alınması gerektiğini söyledi.

Sonrasında Rusya, Ukrayna’nın liman kenti Odessa’yı iki gece üst üste bombaladı. Ayrıca, Ukrayna askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, dün Kiev’e yapılan drone saldırılarının püskürtüldüğü söylendi.

Volodymyr Zelenskiy, Ukrayna hava savunma kapasitesinin güçlendirilmesi için diğer ülkelerden yardım istedi.

Sky News savunma ve güvenlik analisti Michael Clarke, Ukrayna’nın karşı saldırısının olumlu ancak yavaş olduğunu söyledi. Clarke, karşı saldırı operasyonunun son günlerde değişik şekiller aldığını ve Kırım’ın Kirovsk bölgesindeki yangın ya da patlamaların sebebinin Ukrayna kuvvetlerinin yaptığı operasyonlar olabileceğini ekledi.

Kaynaklar:

https://www.reuters.com/world/europe/fire-military-base-crimea-major-highway-closed-russia-backed-governor-2023-07-19/

https://news.sky.com/story/ukraine-russia-war-latest-putin-general-sacked-for-pointing-out-tough-situation-12541713

Görsel kaynak:

Reuters

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz