Verinin ardından Amerikan Borsaları vadelileri yukarıda

0
150

www.cnbc.com/2023/02/28/stock-market-today-live-updates.html

Hisse senedi vadeli işlemleri, tüccarların kaybeden bir ayın ardından temellerini toparlamaya çalışırken Mart ayının ilk günü olan Çarşamba günü yükseldi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler 64 puan veya %0,2 kazandı. S&P 500 vadeli işlemleri %0,3 artarken, Nasdaq-100 vadeli işlemleri %0,4 arttı.

Çin’den beklenenden çok daha güçlü verilerin yayınlanmasından sonra duyarlılık arttı. Ülkenin Ulusal İstatistik Bürosu, resmi üretim PMI’sinin Şubat ayında 52,6’ya yükseldiğini söyledi – Nisan 2012’den bu yana görülmeyen bir yüksek seviye.

Hareketler, Wall Street’in Salı günü hisse senetleri için kaybeden bir Şubat ayını kapatmasının ardından geldi. Dow, ayı %4,19 düşüşle kapatarak ortalamaları düşürdü. S&P 500 ve Nasdaq Kompozit sırasıyla %2,61 ve %1,11’i döktü.

Şubat ayındaki slayt Dow’u yıl için negatif bölgeye sürüklerken, diğer iki endeks hala kazançlarını elinde tutuyor.

Globalt Investments’ın üst düzey portföy yöneticisi Keith Buchanan’a göre, düşüş Ocak ayındaki mitingden bir dönüşe işaret etti ve kısmen ayın ilk haftasında gelen bomba iş verileri tarafından tetiklendi. Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler tarafından tahmin edilen 187.000 kişiyi ezen rapora göre, tarım dışı maaş bordroları Ocak ayında 517.000 arttı.

Buchanan,” hepimizin işaret edebileceği bir dönüm noktası vardı ” dedi. “Piyasa, katılımcıların belki de işgücü piyasasının artan şahinliğe zemin hazırlamaya devam edecek kadar sıkı olduğunu fark ettiği bir an yaşadı.”

Yatırımcılar, Çarşamba günü piyasa açıldıktan sonra inşaat ve üretimle ilgili ekonomik verileri izleyecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz