Erdoğan’ın İktidar Üzerindeki Baskısı Türkiye’nin Depremlerini Nasıl Daha Da Kötüleştirdi | Zaman

0
158

Türkiye molozları kazarken, hükümetin afet müdahalesindeki ölümcül kusurlar gün ışığına çıkıyor.

Ali Nusret Berker, Türkiye’nin güneyindeki iki 6 Şubat depreminin molozu altında mahsur kalan insanlar tarafından yayınlanan Twitter videolarını görmeye başladığında, 1999 yılında İstanbul yakınlarındaki memleketine büyük bir deprem geldiğinde kaybettiği kuzenini akla getirdiler. Ambulans şoförü olmak için sınavı yeni geçen hevesli bir mağara kaşifi olan 33 yaşındaki oyuncu, doğrudan arama kurtarma gönüllüsü olduğu Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Otoritesi AFAD’ın Yalova genel merkezine gitmeye karar verdi.

TIME’a verdiği demeçte, “Yardım için çığlık atılırken sıcak evimde oturamadım” dedi.

Ama AFAD’ın Berker’e yapmasını söylediği tam olarak evde oturmak. Ertesi gün kendisini ve diğer gönüllüleri İskenderun’a bir gece otobüs yolculuğuyla güneye göndermek için porsuk yetkililerine geri gelmek zorunda kaldı. AFAD çalışanlarının orada Berker ve ad hoc ekibinin büyük yıkım alan Samandag şehrine gitmesini engellemeye çalıştığını söylüyor. Ancak ekip yerel bir adamla asansöre bindi ve sonunda sakinler tarafından da sağlanması gereken bir çekiç, jeneratör ve cıvata kesici ile beş kişiyi canlı çıkardı. Şehirde en az 800 kişi öldü.

Berker, “Ekipmanımız olsaydı ve Samandag’a daha hızlı ulaşsaydık, kolayca daha fazla tasarruf edebilirdik” diyor. “Sayamayacağımız o kadar çok ses vardı ki. Ama saatler ve saatler sonra sesler susturuyordu.”

— Şurada oku time.com/6256540/erdogan-turkey-earthquake-response/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz