Sabah Brifingi – nytimes

0
167

www.nytimes.com/2023/02/23/briefing/biden-warsaw-israel-raid.html

Başkan Biden, Amerika’nın müttefiklerine olan bağlılığı vaadiyle dün Avrupa’ya üç günlük bir geziyi tamamladı. Varşova’da NATO’nun doğu kanadından liderlerle bir araya geldi ve onlara “sadece Ukrayna için değil, Avrupa ve dünyadaki demokrasilerin özgürlüğü için de bu çatışmada neyin tehlikede olduğunu” bildiklerini hatırlattı.

Rusya’da, başkan Vladimir Putin, Çin’in üst düzey diplomatını Moskova’ya sıcak bir şekilde karşıladı. Yaklaşık 200.000 Rus’tan oluşan bayrak sallayan bir kalabalığa, savaşı Rusya için varoluşsal bir savaş olarak tasvir etti ve Moskova stadyumunda toplananlara “tarihi sınırlarımızda, halkımız için devam eden bir savaş olduğunu” söyledi.

Ukraynalı yetkililerin şehirlerine daha fazla saldırı konusunda uyarmasıyla, ABD ve Rus liderler arasında 700 mil uzakta giderek daha doğrudan çatışma ortaya çıkıyordu. Dün ülke çapında bir hava saldırısı uyarısı sırasında Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Kharkiv’i bir Rus füzesi barajı vurdu.

Analiz: Bazı açılardan dünya, Soğuk Savaş’ınkilerle benzerlikler taşıyan iki bloğa çekiliyor gibi görünebilir. Birçok ülke çitin üzerinde kaldığı için gerçek daha karmaşık. Bu, her iki tarafın da destek kazanmak için dağınık, perde arkası çabalarına dokundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz