Wall Street’in düşüşünün ardından Asya piyasaları geriledi – MarketWatch

0
143

Asya hisseleri, daha yüksek faiz oranları ve küresel üzerindeki sıkılaşma sıkışmaları konusundaki endişeler devam ettiği için hisse senetlerinin Wall Street’te düşmesinin ardından Çarşamba günü düştü…

TOKYO – Asya hisseleri, daha yüksek faiz oranları ve küresel ekonomi üzerindeki sıkılaşma konusundaki endişeler devam ederken hisse senetlerinin Wall Street’te düşmesinin ardından Çarşamba günü düştü.

Tokyo’nun kıyaslaması Nikkei 225 NIK, -%1,30 sabah ticaretinde %1,3 düştü. Avustralya’nın S&P/ASX 200 XJO’su -%0,46 %0,5 ve Güney Kore’nin Kospi 180721’i -%1,49 düştü %1,5 düştü. Hong Kong’un Hang Seng HSI’sı +%0,03 %0,1 artarken, Şangay Kompozit SHCOMP -%0,25 %0,3 düştü. Singapur CYBE’deki kıyaslan endeksleri -%0,18, Tayvan Y9999, -%0,93 ve Endonezya JAKIDX, -%1,27 düştü.

Yeni Zelanda merkez bankası, enflasyonu düşürmeye çalışmak için gösterge faiz oranını yarım puan artarak %4,75’e yükseltti. Kredi kartlarından ipoteğe kadar her konuda tüketiciler için borçlanma maliyetlerini artırabilen artış, yıkıcı bir siklonun yaygın ekonomik acısına rağmen geliyor.

Daha yüksek oranlar yatırım fiyatlarına zarar verir ve iş yatırımını ve tüketici harcamalarını yavaşlatarak durgunluk riskini artırır.

ABD istihdamı ve tüketici harcamaları daha yüksek faiz oranlarını iyi atlattı, ancak Salı günü yayınlanan bir rapor, daha önce işgal edilen evlerin satışlarının on yıldan fazla bir süredir en yavaşlamasına yavaşladığını gösterdi. Karışık sinyaller, yatırımcıları Fed’in faiz artışlarına geri dönüp dönmeyeceğini veya daha agresif bir duruşa devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

SPI Asset Management’tan Stephen Innes bir yorumda, “Daha güçlü ABD büyümesi, maaş bordroları, perakende satışları ve ABD ekonomisinin kaba sağlığını evcilleştirmek için gereken ek Fed yanıtının gelişen yeni anlatısının ortasında, yatırımcılar şahin Fed’in henüz seyrini tam olarak yürütmemiş olabileceğini düşünmeye başlıyorlar.” dedi.
— Şurada oku www.marketwatch.com/story/asian-markets-decline-following-wall-streets-tumble-321dc742

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz