ABD hisse senetleri, Dow’un yaklaşık 700 puan düşmesiyle ayların en kötü erimesini yaşadı – BNN Breaking

0
222

ABD hisse senetleri, Dow Jones Endüstriyel Ortalamasının yaklaşık 700 puan düşmesiyle Salı günü ayların en kötü gününü yayınladı. Dow 697 puan kapattı,

Dow, gün içinde yüzde 2,06 düşüşle 33.129,59 puanla 697 puan geriledi. Bu, 15 Aralık 2022’den bu yana en kötü performansı. S&P 500 yüzde 2 düşerek 3.997,34’ten kapandı.

Tüccarlar, bu yıl satış tahminleri yatırımcıların umduğu kadar pembe olmayan perakendeciler Walmart ve Home Depot’tan gelen bir çift hayal kırıklığı yaratan kazanç raporunun ardından karamsar oldular. Her iki perakende zinciri de tüketicilerin devam eden enflasyondan baskı altına girmesini bekliyor.

Bu arada, yakından izlenen bir ticari faaliyet ölçüsü beklenenden daha sıcak geldi ve enflasyonun yüksek kalacağına dair korkulara yol açtı ve bu da Federal Rezerv’i faiz oranlarını daha da yükseltmeye itebilir.

İki yıllık ABD’nin Hazine bonosu, ABD için S&P Küresel Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) beklenenden çok daha sıcak gelmesi ve analistlerin 47,5 okuma beklentilerine karşı 50,2’lik bir seviyeye ulaşmasının ardından 2007’den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 4,7’ye yükseldi.

Yatırımcılar ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın ABD ve Rusya’yı içeren kalan son nükleer silah anlaşması olan Yeni START anlaşmasına katılımını askıya aldığı haberini de aldılar.

Hareket, Cuma günü birinci yıl dönümünü vuracak olan Rusya-Ukrayna savaşının ortasında zaten belirsiz olan küresel jeopolitik durumu daha da istikrarsızlaştırdı.

— Şurada oku bnn.network/finance/u-s-stocks-suffer-worst-meltdown-in-months-as-dow-drops-nearly-700-points/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz