Hükümet Totaliter Para Arıyor | ZeroHedge

0
153

ZeroHedge – Yeterince uzun bir zaman çizelgesinde, herkes için hayatta kalma oranı sıfıra düşer

Polleit, Ludwig von Mises, Murray Rothbard ve Hans-Hermann Hoppe’un takipçisidir ve onlar gibi, ekonominin bize dünya hakkında a priori gerçekler sunduğunu savunuyor. “A priori teori terimi ne anlama geliyor? A priori terimi, deneyimden bağımsız olarak doğru ve evrensel olarak kabul edilebilecek bir şeyin açık olduğu anlamına gelir.” Polleit, “deneyimden bağımsız olarak” elbette a priori gerçeklerin deneyim üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelmez – a priori gerçeklerin amacı, sadece onları düşünerek deneyim için doğru oldukları bilinmeleridir – bunun yerine gerçeklerinin ampirik testlere bağlı değildir. Ekonomide, fizik bilimlerinden farklı olarak, yasaları oluşturmak için yeterli ampirik dayanağımız yok: “çok fazla” değişken var ve nicel sabit yok.

Bu bağlamda Polleit parlak bir gözlem yapıyor. Birçok sosyalist, ilgili a priori yasaları anlamadığından, sosyalizmin doğası gereği zalim olduğunu kabul etmekte başarısız olurlar.

Sosyalizmle ilgili en kötü deneyimler bile -Stalin, Hitler, Mao Zedong, Pol Pot’u düşünün- onu bir kez ve herkes için itibarsızlaştırmak için yeterli değil. Bu esas olarak şu nedenden kaynaklanmaktadır: insan eylemi, insanlık tarihi alanında deneyim, bir şeyin olduğu gibi ilerlemesi gerektiğinin ikna edici ve kesin kanıtını asla sağlayamaz. . . Sosyalistlerin aktif olarak kullandıkları tam da bu içgörüdür. Sosyalizmin nerede ve ne zaman uygulamaya konulduğunun umut edilen sonuçları üretmediğini şu şekilde açıklıyorlar: sosyalizm yeterince tutarlı bir şekilde uygulanmadı.

— Şurada oku www.zerohedge.com/geopolitical/government-seeks-totalitarian-money

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz