Koronavirüs moda pazarını vurdu

0
152

bbc.com’da yer alan habere göre koronavirüs salgınından dolayı lüks markaların Çin ve Doğu Asya pazarlarındaki satışları durma noktasına geldi.

Statista.com verilerine göre 2019 yılında küresel kıyafet ve ayakkabı pazarının büyüklüğü 1,9 trilyon dolar. Sadece kıyafet pazarının büyüklüğünün ise 1,5 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

bbc.com haberine göre Çinli tüketicilerin küresel perakende giyim pazarındaki payının %38 olduğu ve Sars salgınının etkili olduğu 2003 yılında Çinlilerin payının %8’e düştüğü belirtiliyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte lüks moda markaları, başta Çin olmak üzere Doğu-Asya’da mağazalarını kapatırken satışlar durma noktasına geldi. Burberry, Ralph Lauren, Coach, Moncler, Versace, Michael Kors ve Jimmy Choo gibi markalar kar beklentilerinde düşüş beklediklerini duyurdu.

Haberde yer aldığı üzere tedarik sorunları da yaşanıyor. İngiltere’de perakende tekstil firmalarının Çin’de ürettikleri ilkbahar sezon ürünlerinin ülkeye transferinin dört ile altı hafta arasında ertelendiği bilgisi yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz