Piyasada Olan Piyasada Kalır – B12

0
356

Haftalardır konuşulan GRİ LİSTE konusunda belli bir aşamaya gelindiği görülüyor.

Piyasalar açısından oldukça inişli çıkışlı bir haftayı geride bırakmak üzereyiz. Dolar/TL’nin 31.10’a geldiği, borsanın 9400’ü tekrar tekrar denediği bu haftada Borsa İstanbul’un durumuna bir bakalım.

#BIST100 / #XU100

Geçtiğimiz haftalarda TL bazlı hedeflerden en önemlisi olarak belirttiğimiz 1.618 seviyesi 9400 bütün hafta boyunca direnç olarak çalıştı. Saatlikte yükselen üçgen görüntüsü henüz yukarıya doğru kırılmış değil. Henüz borsada pozisyonu olmayan ya da elindeki pozisyonu arttırmayı düşünen yatırımcılar için 9400 üzerine atmamış bir endeks için hareketsiz kalmak daha makul seçenek gibi görünüyor.

Bu kadar önemli bir seviyede olduğumuz için ilk kez bu sayfada 5DK’lık bir grafik koymak istedim. 9400’ün üzerinde çok kısada olsa bir boğa tuzağı, sonra da yükselen üçgenin altına bir ayı tuzağı yaparak günü bir boğa bayrağı formasyonu arefesinde kapattı Pala

BIST100 DOLAR BAZLI

Dolar bazlı olarak bakıldığında FIBO 0.786 seviyesinin üstüne oturmuş izlenimi veren endeks aynı zamanda 8 günlük ortalamasının da üzerinde. Kısa vadeli bu ortalamanın altında 2 gün kalıcılık olursa yılbaşından bu yana %22 civarındaki dolar bazlı getiriden sonra kar realizasyonları görülebilir.

Bist Bilişim Endeksi

İzleyenlerimiz için bu hafta klasik hisselerin biraz dışına çıkarak yılbaşından bu yana inanılmaz bir performans gösteren bilişim endeksi hisselerine değinmek istedik.

XBLSM Endeks Performansı

XBLSM ve XU100 Kıyaslama

Konuyu yatırım, gelecek, yapay zeka gibi temeller üzerinden daha detaylı incelemek için geçen akşam hazırladığım yazıya bir göz atalım.

BIST Bilişim Endeksi NASDAQ’ın Yerini Alır Mı? (bsfinans.com)

FROTO

2 Şubat’taki programımızdaki Ford Otosan grafiğine bir bakalım.

#FROTO/DOLAR BAZLI

EREGL

Ereğli Demir Çelik bu hafta hem bilançosuyla hem de iniş çıkışlarıyla adından söz ettirdi. Tam uzun zamandır beklenen çıkışı gerçekleştirecek derken hafta içi gelen yüklü miktardaki yabancı satışıyla Ereğli Demir Çelik yatırımcıları deyim yerindeyse sarsıldı. Ak Yatırım ve Ünlü Menkul’den gelen satışlar +%3 yukarıda açan hisseyi -%2’ye götürüp devre kestirdi. Kısa vadeli 8 günlük ortalamanın altına inen hissede 20 günlük destek olarak kullanılabilir.

Yabancı Oranları

Geçtiğimiz hafta %36.26 olan yabancı oranında çok hafif bir gevşeme var gibi görünüyor. (Bir önceki hafta %36.47)

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


KRİPTO

Bitcoin Grafiği

Son bir haftalık periyotta 52.000 dolar seviyelerini test eden Bitcoin, ortalama 52.250 dolar bölgesinde bir ara dirençle karşılaştı.51.700 desteğinin kırılması ile beraber bir sonra ki güçlü destek 49.500’de gözükmekte.Bu desteğin de kaybedilmesinin ardından bir sonraki destek noktası 47.300 dolar bölgesinde gözüküyor.Bitcoin için 50 günlük ortalama olan 46.194 ve 100 günlük ortalamanın geçtiği 42.973 seviyeleri diğer önemli noktalar.

DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ

Blockchain verileri, uzun zamandır süren yükseliş dalgasının ardından uzun vadeli BTC sahiplerinin kâr alma eğilimini gösterdiğini anlatıyor.Ayrıca son günlerde ETF alımlarıyla desteklenen yukarı yönlü trend, ETF talebindeki azalmayla birlikte duraksadı.

17 gün üst üste Bitcoin ETF fonlarında artış olurken , ilk kez 21 Şubat çarşamba ETF tarafı günü eksi ile kapattı.

EN ÇOK YÜKSELENLER

Nvidia bilançosunun açıklanması sonrası, yapay zeka coinlerinde önemli yükselişler meydana geldi.

Listenin zirvesinde yer alan SingularityNET (AGIX) projesi, temelde merkeziyetsiz yapay zeka çözümleri sunan bir blockchain projesidir.Worldcoin (WLD), OpenAI CEO’su Sam Altman tarafından kurulan bir kripto para projesidir.

BASKINLIK VE KORKU/AÇ GÖZLÜLÜK ENDEKSİ

MARKET BÜYÜKLÜĞÜ VE HACİM

HALVİNG

GOOGLE TRENDS

DOLAR – BORSA – ALTIN SON 7 GÜN

BEĞENMEYİ VE ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz