52 bin direncini hızlı aşan Bitcoin, 57 bin dolar üstünde işlem görüyor. Bu yükselişin yakıtı ne? Tamam mı, devam mı? Altcoinlerin yükselme zamanı geldi mi? Potansiyeli yüksek altcoinler hangileri?
ETF furyası devam ediyor
Rallinin başından bu yana olduğu gibi ETF alımları dolayısıyla kurumsalların alımı, fiyatı 57 bin dolara götüren ana neden oldu. Borsalardan Bitcoin çıkışının, 19 Şubat’ta, yükseliş öncesi hızlandığını görüyoruz.
Günlük ortalama 9000 Bitcoin’den fazla ETF olarak alınıyor.
Blackrock’ın sunduğu IBIT ETF’inin alımları ivme kazandı. Tek başına bu ETF, 1.3 milyar doların üstünde günlük hacime ulaştı.
Kişisel bir cüzdan, yakın zamanda yaklaşık 51 bin dolar maliyetle 26,200 Bitcoin aldı.
Yükselişin devam edip etmeyeceğine dair fikir oluşturabilecek verilerden biri de Coinbase Premium Index. Yükselişin yakıtı olan kurumsalların alış baskısının ivme kaybetmesi, bize risklerin arttığını işaret ediyor olabilir. Yakından takip edilmesi gerekli.
Teknik görünüm
Bitcoin, teknik açıdan pozitif görüntüsünü koruyor. Takip edilmesi gereken önemli seviye, 55 bin 500 dolar. Bitcoin, bu seviyenin üstünde haftalık kapanış yaparsa yeni hedefi 59 bin- 61 bin 500 dolar bölgesi olabilir.
Aksi senaryoda, önemli destekleri 49 bin, 52 bin ve 55 bin 500 dolar bölgesinde bulunuyor.
Altcoinlerin zamanı geldi mi?
52 seviyesine gerileyen Bitcoin dominasyon oranı sonrası bazı altcoinlerde önemli yükselişler yaşandı. Bitcoin’in rallisiyle birlikte bu oran 54 seviyesine yakınsadı. ETF alımlarını göz önüne alarak önümüzdeki birkaç aylık süreçte Bitcoin’in daha yüksek performans göstermesi olası.
Potansiyeli olabilecek altcoinler
RWA(Real World Asset)
AVAX
22 Şubat’ta yaşanan kilit açılımı sonrası 35.14 dolara gerileyen Avax, destek bölgesinden alıcı bularak 39.40 dolardan fiyatlıyor.
Maksimum arzı 720 milyon olan Avalanche’in dolaşımda olan arzı yaklaşık 436 milyon. Grafikte arz arttırım takvimini görüyoruz.
Kilitli Avax sayısı artıyor
Kilitli varlıkların artması daha az satış baskısıyla sonuçlanacağı için fiyata olumlu yansıyabilir.
Piyasadaki en yüksek dokuzuncu hacime sahip olan Avax, olası bir boğa döneminde iyi performans gösterebilir.
Layer2
Skale(SKL)
SKL’in maksimum arzı 7 milyarken dolaşımdaki arzı yaklaşık 5.5 milyar. Bu durum, yükselişin kesintiye uğramaması açısından pozitif.
Aktif cüzdan sayısının 3 milyon 900 olmasıyla birlikte Skale, ikinci en büyük gaming blockchain ağı oldu.
Skale ağı, ETH ağındaki verimlilik ve pahalılık problemlerine Proof of Stake protokolünü kullanarak çözüm getirmeyi amaçlayan bir ağdır.
Ancak düşük hacime sahip olması, çok riskli bir varlık olmasını da beraberinde getiriyor.
ETH
Mayıs ayında olası ETH spot ETF onayı ihtimali, boğa sezonunda güzel performans gösterebilecek altcoinlerden birini ETH yapıyor.
Geçmiş verilere baktığımızda, Bitcoin yükselişini tamamladıktan sonra para girişi ilk olarak ETH’ye olacak diyebiliriz.