Fidelity ve Sygnum, Chainlink ile Ortaklık Kurarak Varlık Verilerini Blok Zincirine Taşıyor

0
42

Fidelity International ve kripto bankası Sygnum, merkeziyetsiz bilişim platformu Chainlink ile işbirliği yaparak net varlık değeri (NAV) verilerini blok zincirine taşımayı hedefleyen bir proje duyurdu. Bu ortaklık, tokenleştirilmiş varlıkların NAV verilerinin şeffaflığını ve erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Özellikle, Sygnum’un yeni çıkardığı ve Fidelity’nin 6,9 milyar dolarlık Kurumsal Likidite Fonu’nda tutulan 50 milyon dolarlık Matter Labs’ın hazine rezervlerinin blok zincirinde temsilini kapsıyor.

Chainlink, bu teknolojinin ZKsync blok zincirinde NAV verilerinin güvenli bir şekilde depolanmasını ve otomatik olarak senkronize edilmesini sağladığını belirtti. Bu sayede, Sygnum ve müşterileri için gerçek zamanlı şeffaflık ve geçmiş verilere erişim sağlanıyor. Chainlink’in zincir bağımsız yaklaşımı, verilerin çeşitli blok zincir ağları veya offchain sistemler arasında güvenli bir şekilde dağıtılmasına yardımcı oluyor.

Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov, fon tokenleştirmenin günümüzdeki en büyük dijital varlık trendi olduğunu ve bu yöntemin zamanla tüm varlık yönetim endüstrisinin işleyiş şekli haline geleceğini vurguladı. Mayıs ayında, Chainlink ve Depository Trust and Clearing Corporation, NAV verilerinin çeşitli blok zincirler arasında standartlaştırılması yollarını araştıran Smart NAV adlı pilot programı tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz