PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR KRİPTO – B25

0
90

BİTCOİN 70.000 DOLARIN ÜZERİNDE KALAMADI,ALTCOİNLER SÜRÜNMEYE DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta başında bir ara 66.500 dolara kadar gerileyen bitcoin , hafta sonuna doğru 70.000 doların üzerine çıkmıştı ve yatırımcısına umut vermişti.Bununla beraber bazı Altcoinler hariç büyük çoğunluk beklenen yükselişi yapamamıştı.

Piyasa yön arayışı içersindeyken cuma akşamı önce Binance borsasında,ardından Coinbace borsasında balina cüzdanlardan büyük satışlar geldiğini gördük.Panik dalgasının yayılması ile çoğu altcoinde düşüşler %10’u geçerken Bitcoin yeniden 70.000 Doların altına geriledi.

Kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 2,60 azalırken, ticaret hacmi yüzde 42,17 arttı.

Haftanın olayları fiyatlara etki etse de, böyle sert hareketler akla sadece Bitmeyen short-long likidasyon oyunlarını getiriyor.

Haftanın Önemli 2 Olayı ve Etkileri

1- Avrupa Merkez Bankasından Faiz İndirimi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) son beş yıl içindeki ilk kez faiz indirimi kararı verdi.Bu karar finansal piyasalar için oldukça önemli.

Euro Bölgesi’nin ekonomik büyümedeki durgunluğa yanıt vermek isteyen ECB,faiz oranlarını %0.25 azaltma kararı ile bu durgunluğu engellemek istiyor.

ECB’nin bu faiz indirimi kararı ile, küresel olarak daha gevşek para politikalarına olası bir geçiş ufukta gözüktü.Bu gevşeme başta Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinde önemli etkiler yapabilir.Dikkatle izlemekte fayda var.

2-ABD Tarım Dışı İstihdam verileri Açıklandı

ABD Ortalama Saatlik Kazançlar/Aylık Açıklanan: 0,4% Beklenti: 0,3% ve Önceki: 0,2%

ABD Tarım Dışı İstihdam Açıklanan: 272 Bin ,Beklenti: 180bin ve Önceki: 175 bin

ABD İşsizlik Oranı Açıklanan: %4,1 Beklenti ve Önceki: %3,9 olarak kayıtlara girmişti.

İşsizlik verisi iyi gelse de saatlik kazançlar ve tarım dışı istihdam oldukça kötü açıklandı. Bu durum kripto paraların ve riskli varlıkların aleyhine olarak değerlendirilebilir.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT !

Hep konuştuğumuz piyasa için en önemli veri 12 Haziranda ABD Enflasyon verisi olacak.Bitcoin’i Altcoinleri , riskli varlıkları yukarı veya aşşağı sert hareket ettirmesi muhtemel.Bu nedenle kaldıraçlı işlemler konusunda özellikle dikkatli olunmalı.

Henüz resmi bir tahmin belirlenmemiş olmakla birlikte yıllık manşet TÜFE beklentileri, Nisan ayındaki %3,4’lük artışa kıyasla %3,1 ila %3,5 arasında değişiyor.

Fed’in faizleri değiştirmeyeceği neredeyse kesin olsa da ,beraberindeki politika açıklaması çok önemli olacaktır. Faiz indirimlerinin şu an için hâlâ uzak olduğunu net şekilde belirtmeye devam etmeleri olumsuz etkinin sürmesine neden olacaktır.

2024 yılına girerken yatırımcılar birden fazla faiz indirimi bekliyordu,özellikle yaz aylarını indirimlerin başlangıcı olarak düşünüyorlardı. Ancak sürekli yüksek seyreden enflasyon ve dirençli bir ekonominin işaretleri, bu olasılığı düşürdü.

CryptoQuant haftalık analizi

Zincir üstü veri platformu CryptoQuant haftalık analizini yayınladı.Analizde Bitcoin ve Ether’e güçlü bir talep olduğunu belirtti. Yeni Bitcoin yatırımcılarının günde 1 milyar dolarlık alım yaptığını belirten şirket, ABD ETF’lerine olan ilginin de yeniden artmaya başladığını ve artık satışlarda realize edilmemiş kâr oranının da sıfırladığını belirtti.(Azalan Grayscale satışları)

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve şu anki durumun 4 yıl öncekiyle ciddi benzerlikler taşıdığını belirtmişti. Young Ju “O dönem de Bitcoin 10 bin dolar civarında 6 ay dolanıp durmuştu. Ancak zincir üstü hareketlilik de çok fazlaydı. Bugün yeni balina cüzdanlarına günde 1 milyar dolarlık BTC ekleniyor” demişti.

BİTCOİN GÜNCEL GÖRÜNÜM

71.000 dolar üzeri kalışlar bize yeni ATH getirecektir.Görünüm artan ETF talebi ile beraber oldukça pozitif olsa da , cuma günü yaşanan geri çekilme yakından takip edilmeli.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Kripto paralar konusunda yaptığı yorumlarla küresel çapta takip edilen bir analist olan Arthur Hayes:

Bu ay AB Merkez Bankası ve Kanada Merkez Bankası’nın yaptığı indirimlerin “havai fişekleri patlattığını” belirten Hayes, artık tüm dünya için parasal genişlemenin yakında olduğunu ifade belirtti :

“BOC ve ECB, haziran ayında merkez bankası havai fişeklerini patlattı. Yaz durgunluğu ortadan kalktı. Aslında ben bunu beklemiyordum. Bu indirimlerin ağustostaki Jackson Hole toplantısında olmasını bekliyordum. Genelde sonbahar aylarına girilirken, değişen politika burada açıklanır. Gittiğimiz yol çok net. Merkez bankaları atık parasal genişlemeye geçiyor. Bu oyunu nasıl oynayacağımızı biliyoruz. Satoshi zaten bize geleneksel finans kötülüğüyle nasıl savaşacağmızı öğretti. Bitcoin ve sonra da ‘shitcoin’lere girin… Makro gidişat değişti. Dolayısıyla ben de stratejimi değiştirebilirim. Maelstrom portföyümdeki projeler, ne zaman token çıkarabileceklerini soruyorlar. ‘Haydi başlayalım o zaman’ dedim. Biraz yıllık faiz aldığım Ethena dolarımı da bazı ‘shitcoin’lere aktaracağım. Hangileri olduğunu alım yaptıktan sonra söylerim. Ancak şu anda kripto boğasının yeniden uyandığını söylemek yeterli gözüküyor” şeklinde açıklama yaparak yatırımcılara umut dolu mesaj verdi.

BİTCOİN DOMİNANCE- ALTCOİNLER GÖRÜNÜM

Altcoinler için görünüş biraz sıkıntılı.Alt bantta tutunamayan baskınlık verisi yeniden Bitcoin lehine döndü.Bu süreçte Bitcoin fiyatı yukarı giderse az , aşşağı giderse çok ezileceğiz gibi gözüküyor.Ancak unutmamak gerekir ki bu yükseliş geçmişte hep altcoin rallisinin temellerini atmıştır.

MARKET CAP VE BREAKDOWN (TÜM ZAMANLAR GÜNCEL)

SON 7 GÜN EN ÇOK YÜKSELENLER

MEME COİNLERE DİKKAT

FLOKİ’DE YENİ ÖZELLİK

Floki, yakın zamanda kripto para ticaretini geliştirmek amacıyla yeni bir Telegram botunu kullanıma sundu. Bu bot, daha fazla kullanıcını Floki Inu’yu daha verimli şekilde kullanmasını amaçlıyor. Bot hakkında yapılan açıklamada, “Floki Trading Bot, çok zincirli bir Telegram on-chain ticaret botu olarak, sorunsuz bir ticaret deneyimi sunmak için tasarlanmıştır. Sadece birkaç dokunuşla, farklı zincirler üzerinde saniyeler içinde kripto para alıp satmak mümkün. Amacımız, ticaret yöntemlerinizi geliştirmek, daha hızlı, daha kolay ve daha verimli hale getirmektir.” şeklinde açıklandı.

Balinadan 20 milyon dolarlık çılgın Shiba Inu (SHIB) alımı

Shiba Inu’nun ilk çıktığı dönemlerde 400 bin dolarlık alım yapan ve meme token’ın iki kez zirve yaptığı dönemde elindeki 5.5 trilyon adetlik SHIB satışıyla 121 milyon dolar kazanan yatırımcı, yeniden alıma geçti.

Bu yatırımcı gece saatlerinde 4849 ETH harcayarak, 715 milyar adet SHIB token aldı.

WHY COİN

Binance borsasının kendi token’ı olan BNB’nin perşembe akşamı sert yükselmesi Binance Smart Chain üzerindeki meme coin’leri de öne çıkardı. 5 cüzdanın BSC üzerindeki WHY adlı meme coin’e yönelmeleri de dikkat çekiyor. Coin, dünden bu yana %181 yükseliş gördü.

Why Coin hali hazırda altcoinler arasında 2693. sırada ve BingX , XT , ve PancakeSwap üzerinden alınabiliyor.

SON 7 GÜN EN ÇOK DÜŞENLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz