Dolar 25 Olacak, Borsa Rekora Koşacak

0
139

Mehmet Şimşek, dün yapmış olduğu açıklamalarla beraber Türkiye piyasasına güven vermeye çalıştı. Hem ABD Doları kuru için öngörüde bulunan Mehmet Şimşek, hem de ortaya konulan programın ne kadar başarılı olduğundan bahsetti. Sizler için önemli bulduğumuz ayrıntıları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

En büyük sükse ise Mehmet Şimşek’in yapmış olduğu açıklamalarda eğer Merkez Bankası alım yapmasaydı ABD Doları 30’un altına düşerdi açıklaması oldu.

Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarda yabancıların TL’ye rağbet gösterdiğini söylerken, enflasyonun düşeceğini ve herhangi bir kur hedefinin olmadığını belirtti. Kira kontratları ile ilgili %25 zam sınırlaması devam etmesi gereğinin olmadığını aktardı.

Mehmet Şimşek bütçe açığının giderek azalacağının da vurgusunu yaptı.

Kamu Alacaklarına Faiz Artışı

ETH ETF’i ne Onay mı Geliyor

ETH ETF onaylanma olasılığı %25ten %75e yükseldi.

IMF Türkiye’de mi?

IMF Türkiye’de mi? Yabancı paranın Türkiye’ye giriş yapıp yapmadığını yakından takip ettiğiniz bugünlerde söylentiye göre IMF yetkilileri Türkiye’de. IMFyle yapılacak borç anlaşmasına hayli uzak duran Türkiye’ye yetkilileri bir yandan finansal borçlanma için IMF ile mi görüşüyor?

Emlak Vergisi mi Geliyor?

Emlak vergisi mi geliyor? Kira ve ev fiyatlarının hala artması üzerine hükümet eve olan talebi bir nebze de kesmek amaçlı daha önce gündeme getirdiği emlak belgesi yeniden gündeme geldi. Daha önce ilk evinin dışında daha fazla sahip olanlara getirilmesi düşünülen emlak vergisi bugün yine gündemde. Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarla beraber, emlak vergisinin yeniden gündeme gelebileceğini ve emlak işini, para kazanmak amacıyla yapanların bu şekilde vergilendirileceğini duyurdu.

Li Auto Bilançosu

Li Auto bilançosunun beklenenin altında performans göstermesi ile beraber bütün Asya piyasaları bu durumu kötü fiyatladı. Asya tarafındaki önemli üreticilerden biri olan Li Auto, Beklenen satış rakamlarının ulaşılamaması sebebiyle hem elektrikli araç piyasasında hem de Asya tarafındaki üretilen malların dışarıya ihlal edilememesi ile ilgili kaygıları artırdı. Çin Yuanı da olası bir devalüasyon ihtimalini tekrar gündeme getirdi.

ABDlilerin Kredi Kartı Borcu Rekor Seviyede

ABDlilerin kredi kartı borcu büyüyor. Tüketim alışkanlıkları ve tüketim kalemlerinin hayli önemli olduğu ve enflasyonla savaşın gündemde olduğubu zamanda, ABD’lilerin kredi kartlarının borçlarının hayli artması aslında bu tüketim alışkanlıklarının ne kadar da borç içerisinde gerçekleştiğini ve esasında sindirilemeyen tüketim kalemlerinin bir anda bıçak gibi kesilme ihtimalinin gündemde olduğunu bizler içinde ortaya koymuş durumda. Son yılların en yüksek seviyesine çıkan kredi kartı borcu oranı belki de ileride bir stagflasyon ihtimaline karşı bizler için bir uyarı niteliğinde bulunuyor.

JPMorgan CEO’su Emekli mi Oluyor?

HSBC bilançosunun açıklanmasının hemen ardından gelen HSBC CEO’su istifası piyasalarda hayli yankı yaratmıştı. Hemen ardından gelen JP Morgan CEO’su gelecek dönemde görevinin devam etmeme ihtimali bütün piyasalara tesir etti,JP Morgan hisseleri dün %6’ya yakın düşüş gösterdi. Yüksek faiz ortamında bankaların ne kadar hassas olduğunu ve bankalarla gelen haberlerin ne kadar piyasaları endişelendirebileceğini bildiğimiz için sizler için bu piyasaları çok daha yakından takip ediyor olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz