Moody’s öncesi Türk Eurobondları Değer Kazanmaya Devam Ediyor

0
171

Moody’s in cuma gece yarısı yayınlayacağı rapor öncesi Türk dış borçlanma araçlarında değer kazancı devam ediyor. Türk eurobondları %7.866 getiriye kadar geriledi. Ve ayrıca Türkiye 5 yıllık CDS primleri 320 baz puana kadar gerileyerek Mart 2021 den beri en düşük seviyeye geldi.

Yine Türk lirası cinsinden iç borçlanma araçlarına baktığımızda en uzun vadeli tahvillerde alıcılı seyirin devam ettiğini görüyoruz. 28 Kasım’da %29.5 getiride olan 10 yıllıklar bugünkü işlemlerde %26.69 seviyesine kadar geriledi.

Moody’s den beklentiler görünümün pozitife yükseltilmesi. Son zamanlarda ülke ekonomisi ve ülkenin yatırım araçlarına dair yapılan pozitif raporlar sürpriz görünüm düzeltmeleri ve yabancı alışları olduğunu da görüyoruz. Ancak Ülke kredi notunun en hızlı şekilde yatırım yapılabilir seviyeye yükselmesi bizim asıl takip edeceğimiz nokta olacaktır.

Bu beklentiler ile yine BİST bankacılık endeksinin son zamanlardaki pozitif performansı görünüm artışının yanında not artışı mı gelecek dedikodularını arttırmaya başladı. Bu konunun Dr. Artunç Kocabalkan ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han tarafından değerlendirildiği KES TRAŞI videomuza aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz